Filter
home made by onderhoud duo rolgordijnen

Onderhoud duo rolgordijnen

Het duo rolgordijn is een duurzaam type raamdecoratie en vereist weinig onderhoud. Daarnaast is het erg belangrijk om je producten schoon te houden zodat je er lang van kunt genieten. Houd je raamdecoratie stofvrij en je voorkomt het ophopen van stof en schade op de lange termijn. Het schoonmaken van een duo rolgordijn verschilt per type stof. Voor informatie over het onderhoud van duo rolgordijnen kun je altijd terecht in onze winkel. Onze vakspecialisten informeren je graag.

 

Duo rolgordijnen met lijm

Reiniging van duo rolgordijnstof met lijm kan het beste met een stofzuiger met een schone, zachte borstel. Mochten er plekken op het duo rolgordijn zitten die er met de stofzuiger niet uit gaan dan kun je eventueel met een nagenoeg droog uitgewrongen microvezeldoek het duo rolgordijndoek licht reinigen door er zacht over te wrijven. Pas echter geen puntbelasting toe omdat er anders kringen kunnen ontstaan. Wees voorzichtig met je raambekleding en blijf uit de buurt van vochtige doeken en agressieve schoonmaakmiddelen.

 

Duo rolgordijnen zonder lijm

Deze duo rolgordijnstoffen zijn makkelijker schoon te maken dan het type met lijm. Start met het uitrollen van het (duo) rolgordijn. Daarna kun je beginnen met het afstoffen van de voor- en achterkant. Doe dit met een plumeau of een droge microvezeldoek. Tot slot kan het rolgordijn met een klamme doek afgenomen worden, maar dit is in principe niet noodzakelijk. Maak hierbij geen natte vlekken op het doek omdat er anders kringen kunnen ontstaan.

 

LET'S DESIGN TOGETHER!