Overzicht woonkamer shutters wit neutraal rust kleur roze groen

Binnenkijken bij interior designer Ingrid

Home Made By interior designer Ingrid is onlangs met haar man en dochter verhuisd naar Den Haag. Zij geeft ons een kijkje in haar nieuwe huis en vertelt wat thuis voor haar betekent. Lees je mee?

Na 23 jaar in een heerlijke woning in een dorp te hebben gewoond, kregen Ingrid en haar man de behoefte om naar de stad te verhuizen. Den Haag was al een favoriet vanwege haar charme en ligging bij het strand. Om deze reden verhuisden zij naar een appartement op de eerste en tweede verdieping in het populaire Regentessekwartier.

 

Ingrid: “Verliefd worden op dit huis was heel simpel. De lichtinval is prachtig. Bovendien spraken de ruimte in huis en de 3,5 meter hoge plafonds met ornamenten ons direct aan. Nog een fijn voordeel van het appartment zijn de taatsdeuren, een tweede badkamer en twee grote balkons op het zuiden.”

Wanneer ben jij thuis?

“Als ik het appartement binnenkom en de deur achter me sluit, voel ik me echt thuis. Op deze plek kan ik volledig mijzelf zijn. Hier geniet ik van de mooie dingen om mij heen en de mensen waar ik van houd. Dit is mijn fijne plek; mijn thuis."

Hoe heb je het thuisgevoel gecreëerd?

"Het thuisgevoel creëer ik met kleurrijke details. Vrienden herkennen onze stijl en noemen dit dan ook een huis van ons. Smaragdgroen is onze favoriete kleur, mede door de reis die we maakten in Indonesië; de gordel van Smaragd. Daarnaast speelt de opvallend roze Bougainville-kleur een centrale rol in het interieur. De kleur vind ik prachtig en verveelt nooit."

Woonkamer neutraal kleuraccenten roze groen
Hal binnenkijker schilderij kleurrijk roze rood geel

Welke items in huis zorgen voor het thuisgevoel?

"De eettafel is dé plek in huis waar van alles gebeurt. Elke week haal ik verse bloemen bij een bloemenwinkel, waar ik zelf de bloemen kan pakken en uitzoeken. Van een mooi boeket op tafel kan ik enorm genieten. Daarnaast vind ik de Home Made By shutters prachtig; het daglicht wordt mooi gefilterd en het geeft sfeer in het interieur." 

Welke items hebben voor jou een speciale waarde?

"Ik hecht niet veel waarde aan spullen, maar als het een item is dat een emotionele waarde heeft, wel. De oude commode kast in onze slaapkamer, de kleine schilderijtjes die mijn opa heeft geschilderd en de persoonlijke kunstwerkjes van mijn dochter zijn voorbeelden van items met een speciale, emotionele waarde. Een ander waardevol item in huis is het schilderij in de hal. Deze heb ik laten maken door een kunstenares uit Bergen en gekocht met het geld van mijn eerste design opdracht."

Zwarte keuken wit blad marmer
visgraat vloer witte eettafel linnen gordijnen

Wat is je ultieme tip voor het creëren van het thuisgevoel?

"Mijn ultieme tip is het creëren van rust en overzicht met de spullen die er echt toe doen. Het is goed om afscheid te nemen van spullen die jou onrust geven. Eigenheid, kleur en harmonie zijn belangrijk voor het thuisgevoel. En vergeet bloemen niet, want hiermee fleur je je huis gemakkelijk op. Tot slot zeg ik altijd: gun jezelf een Home Made By interior designer, dan komt alles goed."

taats deuren zwart visgraat vloer trapbekleding
Slaapkamer licht kleurrijke accenten groen houten kast visgraat vloer

Wil jij net als een Ingrid een mooi en persoonlijk thuis? Onze interior designers willen graag samen met jou ontdekken wat voor jou belangrijk is om zo jouw ware thuis te creëren. Ons persoonlijke interieuradvies start met een Design Date, een vrijblijvende eerste kennismaking met jouw interior designer. 

BOEK EEN DESIGN DATE