Filter
Vloeren
ARTIKELEN

KLEUR

Vloeren
ARTIKELEN

KLEUR

Home Made By onderhoud vloerkleed

Het onderhouden van het vloerkleed

Een vloerkleed is een echte aanwinst in het interieur. Niet gek, want deze eyecatcher geeft sfeer, zorgt voor warmte en maakt één geheel van een ruimte. Met het juiste onderhoud gaat jouw vloerkleed lekker lang mee.

Benieuwd naar hoe jij het beste jouw vloerkleed kunt onderhouden en eventuele vlekken het best kunt verwijderen? Lees dan snel verder!

 

 

ONDERHOUD

  • Het is mogelijk dat je nieuwe tapijt wat garens verliest,de overtollige garens. Dit kan geen kwaad en na een aantal keer stofzuigen heb je hier geen last meer van.
  • Door je vloerkleed regelmatig te stofzuigen, blijft het schoon en firs. Gebruik hierbij wel de juiste zuigmond met ingetrokken borstelharen, en neem het hele kleed mee. Tip: stofzuig de onderkant ook eens in de zoveel tijd.
  • Een goed ondertapijt doet wonderen. Het biedt ondersteuning voor het vloerkleed en zorgt ervoor dat de garens in de juiste positie blijven staan. 

VLEKKEN

Het is belangrijk om zo snel mogelijk eventuele vlekken in je vloerkleed te verwijderen. Gebruik een schone, vochtige handdoek om de vlek te verwijderen. Leg de handdoek op de vlek en druk de vlek droog in deppende bewegingen. De handdoek neemt op deze manier het vuil op. Indien nodig kun je deze handeling herhalen. 

Pas op met schrobben en het maken van vegende bewegingen op het vloerkleed. Om verspreiding van de vlek te voorkomen en het garen in goede conditie te houden wordt aangeraden om altijd een deppende beweging te maken. 

 

LET'S DESIGN TOGETHER!